Simon László

Simon László

Építészmérnök, egy fiatalos győri építész irodában dolgozik, ahol társasházak tervezésében és építészeti pályázatok elkészítésében vesz részt.

Tanfolyamvezető
Magánoktató

Bár nem rendelkezik építész felmenőkkel, már gyerekkorában eltervezte, hogy az építészet felé veszi az irányt. Miután 2013-ban végzett a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, a Széchenyi István Egyetem osztatlan építészmérnöki képzésén folytatta tanulmányait, ahol 2019 tavaszán szerzett diplomát. Az egyetemi évek alatt az építészeti tervezéshez egyre szükségesebb lett valamilyen számítógépes tervezői szoftver ismerete, ezért két év után, megelégelve a kézi rajzolás fáradalmait, autodidakta módon sajátította el az ArchiCAD használatát. Jópár épületfelmérés, az egyetemi tervezési feladatok elkészítése és több ezer munkaóra után rengeteg ArchiCAD-es gyakorlati tapasztalat halmozódott fel benne.

 

Pár éve a szakkollégiumban építész hallgatóknak ArchiCAD-es órákat tartott, melyről pozitív visszajelzéseket kapott és maga is örömét lelte a tanításban. Innen jött az indíttatás, hogy szervezettebb körülmények között is segítsen másoknak elsajátítani a program használatát. Feladatának érzi a megszerzett tudás helyes, hasznosítható átadását és sikerélménnyel tölti el a diákok fejlődése. Mivel még belelát az egyetemi feladatok igényeibe, de már részt vesz az éles építészeti tervezés folyamataiban is, olyan átfogó tudást képes átadni a program használatáról, mely mind az egyetemen, mind a gyakorlati munkában jól hasznosítható.

 

Az építészeti tervezés mellett a természet megszállottja. Szívesen foglalkozik természetfotózással, ha pedig sportról van szó a tájfutás és a kerékpározás a kedvenc időtöltése.

 

Tanfolyam: ArchiCAD

Referenciák