Terpó Veronika

Terpó Veronika

Szabadúszó tájépítész, az elmúlt évtizedben számos elismert közterület-megújítási projektben vett részt.

Magánoktató

A Budapesti Corvinus Egyetem, Kert- és szabadtértervezés tanszékén végzett 2008-ban, diplomamunkájáért tanszéki diplomadíjban részesült. Az egyetemet követően Írországban kezdett dolgozni egy építészettel-, településtervezéssel és tájépítészettel foglalkozó irodánál. Itt városi közterek-, közparkok tervezésében ill. városi szintű tanulmányok és nemzetközi tervpályázatok készítésében vett részt.

 

Hazatérve ezt a vonalat vitte a tovább, amikor bekapcsolódott a Budapest Szíve Program tervezési feladataiba (Március 15. tér, Károly krt.). Részt vett számos budapesti tájépítész iroda projektjeiben, ahol a vázlattervektől a kiviteli tervekig terjedően, a pályázatokon át minden munkafázisban közreműködött. Nagyobb projektek, melyeken dolgozott: Széllkapu Park (II. ker.), Újhegyi sétány (X. ker.), Alsóbogáti kastélypark rekonstrukció, ELI - Lézerkutató Intézet (Szeged), Debreceni Nagyerdő, Budapest Szíve Program (V. ker.) stb. Ezek mellett a Nyugat-magyarországi Egyetem egyik kutatási programjában is dolgozott, ahol tájváltozási folyamatokat vizsgált vizualizációs technika alkalmazásával.

 

A különböző irodákban töltött hosszabb-rövidebb idő sok tapasztalatot hozott magával. Fejlődött az új csapatokban való alkalmazkodóképessége és a változatos feladatokban való gyorsabb elmélyülés képessége. A benne lévő kreativitás és találékonyság a tervezői munka során egyre kifinomultabbá vált, mely kiegészül problémamegoldó készséggel és precizitással.

 

A tanításban szereti megláttatni, hogy egy-egy rajzolási feladat akár többféle módon is kivitelezhető. A magántanításban pedig több lehetőség van a hallgató szakmájának megfelelő szoftverhasználatra, rajzi feladatainak megoldására.

Referenciák