Bartha Zsolt

Bartha Zsolt

Erdélyben született és tanult, jelenleg Budapesten dolgozik és fejlődik tovább tájépítészként.

Tanfolyamvezető

2016-ban még a színházi látványtervezés foglalkoztatott, azonban hamar rájöttem, hogy nem ez az én utam és váltani kell. Így 2021-ben szereztem tájépítész diplomát a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, Marosvásárhelyen. A rajzolás iránti szenvedélyem már az általános iskola ideje alatt elkezdődött. Azóta foglalkozok különböző modellezésekkel, látványgrafikák, látványtervek, alapmodellek készítésével. Hiszek abban, hogy a kollektív erőfeszítés és a csapatmunka elengedhetetlen a tanuláshoz és egymás inspirálásához. Már hallgatóként számos, a román építész kamara által kiirt nemzetközi tervpályázaton vettem részt, ahol a különböző koncepció, javaslati részek kidolgozása mellett a 3D modell elkészítése és látványtervezés volt a feladatom.

 

Az egyetemi évek alatt volt lehetőségem szakmai gyakorlaton részt venni a Lépték-Terv Tájépítész Irodánál, ahol a diploma megszerzése után is volt lehetőségem folytatni a munkát. Az itt eltöltött évek tovább segítettek a szoftverismereteim elmélyülésében, hiszen a különböző tervezési feladatok mellett a látványtervezés is a mindennapi feladatok közé tartozott.

 

Szabadidőmben szeretek túrázni, gyalogtúrákon részt venni, jártam már a görögországi Olümposzon, az erdélyi helységek majdnem minden csúcsán, de a Camino Franceson is sétáltam már.

 

Tanfolyamok: SketchUp | V-Ray SketchUp-hoz

Referenciák