Fleckenstein Anna

Fleckenstein Anna

Tervezőgrafikus, fotográfus és vizuális kommunikáció szakos tanár, szabadúszó grafikus és élőszavas mesemondó.

Tanfolyamvezető
Magánoktató

Gyerekkori terveinek megfelelően először fotózással foglalkozott, de később egy kiállításon rájött, hogy a tervezőgrafika még közelebb áll hozzá, hiszen a hétköznapokban mindenhol, csomagolásokon, újságokban, plakátokon művészet vesz minket körül. A KREA tervezőgrafikus képzésének elvégzését követően grafikusként dolgozott, nyomdában, lapkiadónál és reklámügynökségnél is. A szakmából a kiadvány-, arculat- és a csomagolástervezés a legkedvesebb témái, mivel ezekben úgy kell magából adnia valamit, hogy azt közben mások is magukénak érezzék. A kiadványszerkesztést azért is szereti különösen, mert munka közben megismerheti a világ egy-egy részletét, kicsit ő is szakértője lesz a témának.

 

Közben a tanítás is egyre jobban érdekelte, ezért tanári diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, valamint a MOME Vizuális és környezetkultúra tanári szakán. Az elmúlt tíz évben grafikus szakképzésben tanított több iskolában, ezzel sikeresen ötvözve kedvenc munkáit. Jelenleg szabadúszó grafikusként dolgozik a tanítás mellett.

 

A fotó és a grafika után mostanában egyre jobban érdekli az animáció, azon belül is a stop motion technika. Szabadidejében élőszavas mesemondással is foglalkozik, elsősorban felnőttek számára.

 

Tanfolyamok: Kiadványszerkesztő képzés

Referenciák