Hetesi Dalma

Hetesi Dalma

"Az autodidakta tanulásba beletört a bicskám, de nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy profi szakemberek segítségével ez az akadály is megléphető. "

"Már gyermekként is az volt a célom, hogy kitörjek. A szüleim jólelkű munkásemberek, de mindig arra neveltek, hogy csak akkor lehetek valaki, ha tanulok. Harmadik osztályos koromban diszlexiát és diszgráfiát diagnosztizáltak nálam, ez nagymértékben rontotta az esélyeimet. Szerencsémre azonban, remek tanáraim voltak, akik látták bennem a tehetséget. Arra bíztattak, hogy keressem az erősségeimet és kapaszkodjak azokba.

Megfogadtam a tanácsaikat. Így lehettem a gimnáziumi érettségin évfolyamelső, így végezhettem el az alapképzést summa cum laude, ennek köszönhetem a Breuer Marcell Diploma Díjat is, amit a diplomamunkámért kaptam és így lehetek első generációs értelmiségi a családomban." 

 

"Jelenleg A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karának Építőművész mesterszakos hallgatója vagyok, és bekerültem a Pécsi Tudományegyetem öt legjobban teljesítő disz-es hallgatója közé. Rengeteg ambíció van bennem és szeretném megmutatni a sorstársaimnak, hogy minden nehézség áthidalható.

Az építészetet választottam hivatásomnak. Sosem az vezérelt, hogy sok pénzt keressek, hanem hogy valami maradandót alkothassak. Az írás sosem volt az erősségem, de úgy gondolom, egy épület épp úgy lenyomat, mint egy könyv."

Referenciák