Rólunk

banner kep
Off

A LUMEN Tanfolyamok 2015-ben alakult, kezdetben főként építészeknek és tájépítészeknek szóló látványtervező képzésekkel. Ez a téma ma is meghatározó, azonban az elmúlt évek folyamatos bővülése révén 2018-tól hat önálló szakterületen, a látványtervezés mellett a műszaki tervezés, a grafika, a fotózás, a videózás és a webfejlesztés témájában szervezünk tanfolyamokat. Elképzeléseinket igazolja, hogy az elmúlt öt évben több mint 2000 résztvevőnek tudtunk segíteni a tanulásban.

 

 

Korszerű képzéseket kínálunk

Azt látjuk, hogy mint az élet sok területén, így a tervező szakmákban és a média világában is a piaci trendek és elvárások nagyon gyorsan változnak: évről-évre új programok jelennek meg, vagy épp helyeződik át a hangsúly az egyik szoftverről, technikáról vagy stílusról egy másikra. A piaci igények ilyen ütemű alakulását a hagyományos felsőoktatási képzés csak lassabban tudja lekövetni, munka mellett pedig kevés idő marad a kísérletezésre, tanulásra. Mindezek miatt a szakmai versenyképesség megőrzése érdekében megnőtt az önképzés jelentősége.

 

Ennek megfelelően tanfolyamaink tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy tanulóinknak biztos alapokat adjunk, melyre építve egy kis kreativitással és gyakorlással sikeresek lehetnek a szakmájukban. A rövidebb, néhány hetes kurzusok elvégezhetőek külön-külön is, ha valakit csak egy részterület érdekel, ugyanakkor a képzések egymásra épülnek, így néhány hónap alatt komplex tudás szerezhető.

 

Mindezek alapján képzéseink nem akkreditáltak, mivel így rugalmasan tudjuk alakítani tanfolyamaink tematikáját, hogy mindig az aktuális piaci igényeknek megfelelő ismereteket tudjuk átadni.

 

Oktatóink fiatal, szakmájukban aktív és elismert szakemberek, akik nagyobb cégeknél vagy épp saját vállalkozásukban nap-mint-nap az oktatott témában dolgoznak, így korszerű tudással rendelkeznek.

 

Tanfolyamainkat ajánljuk egyetemistáknak és fiatal pályakezdőknek, hogy megkönnyítsék elhelyezkedésüket a munka világában – akár itthon vagy külföldön; valamint az újdonságokra nyitott aktív szakmagyakorlóknak, hogy fenntartsák tudásuk vagy épp cégük versenyképességét.

 

 

Tanfolyamaink

Tanfolyamainkat évente háromszor, tavasszal, koranyáron és ősszel indítjuk, 8-15 fős csoportokkal. A személyes foglalkozás érdekében a nagyobb csoportoknál több tanár is segíti a tanulást. A legtöbb esetben az alkalmanként 3 órás képzéseket tanítás- és munkaidőn kívül, heti 2 alkalommal, 4 hetes kurzusokban, illetve néhány képzés esetében hétvégén szervezzük, így a tanfolyamok tanulás vagy munka mellett is elvégezhetőek.

 

A hagyományos tanfolyamok mellett vállaljuk személyre szabott tanfolyamok szervezését tervezőirodák, cégek, oktatási intézmények és önszerveződő csoportok számára, nem csak Budapesten, hanem az ország bármely pontján. E mellett az egyéni igényekkel érkezőknek lehetőséget kínálunk magántanulásra is, mely keretében a tanfolyamaink témája mellett számos más program is megtanulható.

 

Ha további információra vagy kíváncsi tanfolyamaink menetéről, a jelentkezésről és az ügyintézésről, olvasd el részletes tájékoztatónkat!

 

 

A tanfolyamokon felül…

Fontosnak tartjuk, hogy a tanfolyamainkon résztvevők fejlődését ne csak az oktatással, hanem az oktatást kiegészítő közösségépítő kezdeményezésekkel is erősítsük, mint például a diákjaink munkáit népszerűsítő LUMEN Studio, vagy a tehetséges egyetemistákat támogató Ösztöndíj programunk.

 

Célunk, hogy e sokrétű szolgáltatások révén a LUMEN a kreatív szakmák műhelye legyen, mely lehetőséget ad tanulóinknak a szakmai kapcsolatépítésre és a rokon szakmák megismerésére, mert úgy gondoljuk, hogy mindig jobb több lábon állni…

Partnerek