Karlinger Manó

Karlinger Manó

CGArchitect díjas építészeti látványtervező, 14 éves kora óta dolgozik grafikus és látványtervező szoftverek széles skálájával.

Tanfolyamvezető
Magánoktató

Ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakot végzett az Óbudai Egyetemen, majd a Metropolitan Egyetem Formatervező művész mesterképzésén szerzett diplomát. A látványtervezéssel 14 éves kora óta foglalkozik, nagyjából 20-25, a területhez kapcsolódó szoftvert használ és jelenleg is képzi magát.

Folyamatosan követi az ArchViz területén az újdonságokat, de szakmai érdeklődését jól mutatja, hogy a CG-Squad Facebook csoport adminisztrátora, valamint évek óta önkéntesként dolgozik a bécsi D2 konferencián, az építészeti látványtervezők legnagyobb találkozóján, ahol személyesen találkozhatott és azóta is közeli viszonyt ápol a szakma legjelentősebb képviselőivel. 2018-ban, mindössze 24 évesen megnyerte a világ legrangosabb építészeti látványtervező versenyét, a CGArchitect Architectural 3D Awardot, majd egy évvel később különdíjat szerzett az American Society of Architectural Illustrators szövetség Architecture in Perspective pályázatán. Több nemzetközi konferencián volt előadó és egyike a 2019-ben megjelent Great Talks About Photo Realism című könyv társszerzőinek. Jelenleg a világ egyik vezető kreatív ügynökségénél, a DBOX-nál alkot építészeti látványtervezőként, valamint óraadó tanár a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.
 

A tanítás szívügye, hiszen mikor egy évtizede elkezdett a látványtervezéssel foglalkozni, még sokkal nehezebb volt információt szerezni, tanulni – ez ösztönzi most arra, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének belevágni ebbe a hosszú tanulási folyamatba, hogy igazán megszeressék ezt a különleges szakmát, gördülékenyebben fejlődhessenek és valós tapasztalatokból merített tudáshoz jussanak.A 3D mellett olyan színes dolgokkal foglalkozik szabadidejében, mint a zongorázás és zeneszerzés, fényképezés, kenuzás, valamint szeret hangversenyekre, kiállításokra járni és nagy művészfilm rajongó.

 

Tanfolyamok: Corona render | Photoshop vizualizáció | Photoshop vizualizáció – Haladó

Referenciák