Láposi Dávid

Láposi Dávid

Fotográfus, mozgóképművész, szabadúszó vágó és colorist, a filmezés világában szerzett széles körű tapasztalattal.

Tanfolyamvezető
Magánoktató

16 évesen a képszerkesztés, 17 évesen a videószerkesztés, 18 évesen pedig a fotózás részleteit sajátította el. Ez ösztönözte arra, hogy a felsőoktatásban is ezt az utat válassza: mozgóképművészként és vágóként tanult az Eszterházy Károly Egyetemen és a Budapesti Metropolitan Egyetemen, ahol mester diplomáját 2015-ben szerezte.

 

Már az egyetem első éveitől elkezdett dolgozni: webdesigner volt Londonban, három évig műsorkészítő az egri Líceum TV-ben, gyakornok a Skyfilm-nél, videóriporter a Népszava online-on, valamint szabadúszó steadicam operatőr, kameraman, vágó, videókreatív, és fotográfus.

Az Umbrella kreatívipari cégnél workflow fejlesztéssel, kompozitálási feladatokkal, valamint a céges utómunka producerek oktatásával foglalkozott. Számos reklám, videoklip, imagefilm utómunkáját vitte végig, melyek során olyan ügyfelekkel dolgozhatott együtt, mint a Vodafone, Coca-Cola, vagy a McDonald’s. A Tv2-nél vágóként szórakoztató műsorok készítésében vett részt.

Szabadúszóként jelenleg céges és magán megrendelésre önálló videós projekteket, kreatív fotókoncepciókat, és extrém videókat készít, de lehetősége volt a legnagyobb magyar nyári fesztiválok (Sziget, Volt, Sound) videóit szerkeszteni és fényelni.

 

Meggyőződése, hogy a kreatív, alkotó személy sokoldalú tudással és képességekkel rendelkezik, szakmájában elhivatott és folyamatosan fejlődni képes. Mindig jobbat és többet akar, ezért tudását olvasással és az internet adta lehetőségekkel önállóan bővíti. Az alkotás vágya nap mint nap szakmai megújulásra, fejlődésre sarkallja. Projektjeinek megvalósításakor célja a tudatos és hatékony munkaszervezés, a magas színvonalú értékteremtés, melyet a munkája iránti szeretete biztosít.

Szerencsésnek érzi magát, mert a munkája a hobbija, és a hobbija lehet a munkája.

 

További infó: Honlap | Vimeo

 

Tanfolyamok: DaVinci Resolve Color

Referenciák