Ösztöndíj pályázati feltételek

banner kep
Off

Pályázati feltételek és folyamat

Az ösztöndíjra magyarországi székhelyű intézménynél egyetemi vagy főiskolai hallgatói státusszal rendelkező hallgató pályázhat. Levelező képzésben és aktuálisan külföldi részképzésben (Erasmus) résztvevők is pályázhatnak.

 

Pályázni a pályázati dokumentáció benyújtásával lehet, melyet kizárólag digitálisan, emailben vagy fájlküldővel (pl. WeTransfer, MamutMail, Dropbox stb.) kell elküldeni az osztondij@lumentanfolyamok.hu címre.

A pályázat benyújtásakor meg kell nevezni az elvégezni kívánt tanfolyamot.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.

 

A beérkezett pályázatokat a LUMEN Tanfolyamok szervezői és oktatói közösen bírálják el, az alábbi értékelési szempontok szerint:

  • Portfólió: 50 pont, ezen belül:
    • szakmai tartalom: 25 pont
    • stílus, grafikai készség: 20 pont
    • összkép: 5 pont
  • A pályázó szakmai eredményei és motivációja: 30 pont
  • A pályázó életrajza alapján az ösztöndíj indokoltsága: 10 pont
  • Összkép, benyomás a pályázóról: 10 pont

 

Az ösztöndíj összdíjazása 150.000 Ft, melynek kiosztásáról a bírálók a beérkezett pályázatok száma és minősége függvényében döntenek. Kellő számú és minőségű pályázat esetén a teljes összeg kiosztásra kerül, értelemszerűen több pályázó között, a pályázatok egymáshoz viszonyított értéke alapján eltérő arányban.

 

A nyertes pályázók személyes oldalt kapnak a LUMEN Tanfolyamok honlapján, rövid bemutatkozással és portfólióval. A nyertes pályázók portfólió-anyagát felhasználhatjuk a program és tanfolyamaink népszerűsítésében.

 

A pályázatok elbírálását követően valamennyi pályázót értesítünk az eredményről legkésőbb 2022. június 30-ig.

 

Az ösztöndíj kizárólag a 2022. október – december között meghirdetett, a pályázó által a pályázatában megjelölt tanfolyamon használható fel. Amennyiben a megpályázott tanfolyam a szervező döntése alapján nem indul el a meghatározott időszakban, úgy az ösztöndíjat elnyert pályázó kérheti az ösztöndíj felhasználását az adott időszakban bármely másik tanfolyamon, vagy a megpályázott témában később induló tanfolyamon.

 

A pályázat eredményével kapcsolatban a pályázó kérdést tehet fel, azonban a döntés ellen bármilyen felülvizsgálati vagy jogorvoslati igénnyel nem léphet fel.

 

A pályázat benyújtása a pályázati feltételek automatikus elfogadását jelenti.

 

 

A pályázati dokumentáció tartalma

Önéletrajz, mely tartalmazza a pályázó személyes adatait (nevét, születési helyét és idejét, lakhelyét), iskolai tanulmányait (adott esetben korábban megszerzett végzettségét), nyelvtudását, programismeretét, szakmai eredményeit (pl. pályázaton való részvétel, ösztöndíj, TDK/OTDK stb.) és egyéb szakmai tevékenységét (pl. HÖK, szakkollégium stb.), valamint a szakmájához vagy az tanulmányaihoz nem kapcsolódó, de fontosnak ítélt bármilyen tevékenységet, eredményt (pl. hobbi, sport stb.), továbbá kapcsolattartási adatait (telefonszám, email-cím, Facebook-profil) és ha van, személyes oldalai elérhetőségét (pl. Behance, Instagram, Issuu, honlap stb.).

Az ösztöndíjjal szeretnénk segíteni azoknak is, akik anyagi körülményeik miatt nehezen engedhetik meg maguknak, hogy részt vegyenek egy ilyen képzésben. Ezért kérjük, ha a pályázat szempontjából fontosnak tartod, röviden írj erről is (pl. általános életkörülmények, nagy család stb.).

 

Motivációs levél, melyben a pályázó részletesen kifejti szakmai érdeklődését, eredményeit, és terveit különböző időtávlatokban, valamint, hogy megítélése szerint a megpályázott tanfolyam hogyan segítheti fejlődésében, céljai elérésében.

 

Portfólió, mely rendszerezett és igényes módon bemutatja a pályázó eddigi munkáit.

 

Az önéletrajz, a motivációs levél és a portfólió benyújtható egy dokumentumként, vagy külön-külön.